Në shumicën e linjave të paketimit, sekuenca e operacioneve fillon me përgatitjen e shisheve. Kjo përfshin organizimin dhe vendosjen e shisheve në një transportues për transport në një stacion pastrimi. Makinat e shpëlarjes së shisheve përdoren për të evakuuar pluhurin dhe grimcat e tjera të vogla nga shishet e qelqit, metalit dhe plastikës, duke i pastruar ato para mbushjes. Këto ndotës shpesh grumbullohen në shishe gjatë transportit ose ruajtjes dhe duhet të hiqen për të siguruar një shishe më të pastër.

Makinat tona të larjes së shisheve janë projektuar me fokus në fleksibilitet, shkathtësi dhe thjeshtësi. Komponentët mekanikë të makinës sonë të pastrimit të shisheve lejojnë që shumë forma dhe madhësi kontejnerësh të përdoren me ndërrim të thjeshtë, duke përdorur pak ose aspak pjesë ndryshimi. Kontrollet e avancuara të ekraneve me prekje PLC në shpëlarësit tanë ofrojnë mundësinë për të ruajtur programe të shumta në kontrolluesin PLC, duke ulur më tej kohën e ndërrimit. Cilësimet e larëses së shisheve, pastruesve dhe indeksimit të kontejnerëve programohen dhe ruhen lehtësisht me modalitetin e konfigurimit automatik të shpëlarësve tanë, duke mundësuar që ndryshimet e pastruesve të shisheve të bëhen shpejt dhe pa mundim.

Shiko Videon

Makinë automatike për shkarkimin e ujit të shisheve

Shiko Videon

Makinë larëse automatike lineare me ajër të shisheve

Shiko Videon

Makinë për pastrimin e shisheve rrotulluese me ajër

Shiko Videon

Makinë automatike për pastrimin e shisheve të daulleve

Kontejnerët mund të mbledhin pluhur ose mbeturina nga procesi i prodhimit të shishes, gjatë transportit apo edhe gjatë ruajtjes ndërsa presin të përdoren në një linjë paketimi. Për një sërë industrish të ndryshme, sigurimi që kontejnerët të jenë të pastër përpara prezantimit të produktit mund të jetë një hap shumë i rëndësishëm. Kompanitë e ushqimit dhe pijeve dhe industritë e tjera që prodhojnë produkte ushqimore ose të konsumueshme, për shembull, nuk do të dëshironin që produktet e tyre të kontaminoheshin gjatë procesit të paketimit. Industritë e tjera mund të kenë arsyet e tyre për pastrimin e kontejnerëve përpara procesit të mbushjes. Liquid Packaging Solutions ofron një numër makinerish për shpëlarje dhe larjen e shisheve që mund të pastrojnë shishet dhe gjithashtu ndihmojnë në mbajtjen sanitare të të gjithë procesit të paketimit.

Ndoshta makina më e njohur për pastrimin e kontejnerëve është makina automatike e shpëlarjes së ajrit përmbysës. Emri përshkrues ju tregon pothuajse gjithçka që duhet të dini për këtë pjesë të pajisjes. Duke përdorur një transportues dhe një sistem indeksimi, shpëlarësi automatik i ajrit i zhvendos kontejnerët në pozicionin nën grykat e shpëlarjes. Pasi të vendosen, kontejnerët do të mbërthehen dhe do të përmbysen mbi një legen shpëlarjeje. Grykat shpërthejnë në brendësi të kontejnerëve me ajër të pastër, duke liruar mbeturinat dhe duke i lejuar ato të lëshohen në legenin e shpëlarjes. Kontejnerët e shpëlarë më pas kthehen në transportues, nuk mbyllen dhe dërgohen në makinën mbushëse!

Makinat automatike të shpëlarjes mund të prodhohen gjithashtu për të përdorur ujë ose lëng tjetër për të pastruar kontejnerët, apo edhe për të përdorur një kombinim të ajrit dhe ujit. Përfitimi kryesor i shpëlarësit të ajrit është mungesa e produktit të mbeturinave kur uji, produkti ambalazhues ose lëng tjetër përdoret për të pastruar shishet.

Pesë arsye pse paketuesit përdorin makineri automatike për shpëlarje shishe

1. Ndihmon në mbajtjen sanitare të procesit të paketimit

Para së gjithash, makinat e shpëlarjes dhe larjes ndihmojnë në mbajtjen sanitare të procesit të paketimit. Edhe nëse të gjitha pajisjet e tjera prodhohen si makineri sanitare, shishet ose kontejnerët e tjerë të futur në proces mund të kontaminojnë një produkt. Pluhuri, mbeturinat dhe materialet e tjera mund të lihen pas gjatë prodhimit të një kontejneri, mund të grumbullohen gjatë transportit të kontejnerit ose madje mund të grumbullohen të ulur në një magazinë në pritje për t'u përdorur. Inkorporimi i një makinerie shpëlarëse mbron integritetin e linjës së paketimit sanitar.

2. Kërkohet për produkte ose industri të caktuara

Pajisjet e pastrimit të kontejnerëve janë në thelb të nevojshme për industri të tilla si Ushqimi dhe Pijet, Farmaceutikë, Nutraceutikë dhe zona të tjera ku produktet gëlltiten ose konsumohen. Disa industri do të rregullohen me rregulla ose ligje që do të kërkojnë që një produkt të jetë i pastër nga ndotësit, në mënyrë që të mbrojë konsumatorin. Nëse i përkisni njërës prej këtyre industrive, një shpëlarës, rondele ose një makinë tjetër pastrimi jo vetëm që mund të jetë e dëshirueshme, por mund të jetë një domosdoshmëri.

3. Makineri të gjithanshme

Pajisjet e pastrimit të kontejnerëve, si makinat mbushëse, normalisht mund të trajtojnë një sërë formash dhe madhësish kontejnerësh. Rregullimet e thjeshta te kapëset, shinat dhe komponentët e tjerë të makinerisë së pastrimit mundësojnë ndërrimin e shpejtë dhe të lehtë të shisheve. Për më tepër, këto makina mund të prodhohen për të trajtuar kontejnerë qelqi dhe plastikë, si dhe për të pastruar brenda, jashtë shishes ose të dyja, nëse dëshironi.

4. Lehtë për të vepruar

Siç u përmend më lart, rregullimet në pajisjet e pastrimit të kontejnerëve zakonisht janë të shpejta dhe të lehta, që arrihen pa përdorimin e mjeteve. Përveç kësaj, makinat automatike të shpëlarjes dhe pastrimit do të përdorin pothuajse gjithmonë një PLC me një ndërfaqe operatori me ekran me prekje. Shumë e ngjashme me mbushësit e lëngshëm, ndërfaqja e operatorit lejon përdoruesin e makinës të fusë thjesht kohën e vonesës dhe kohëzgjatjes në një ekran të vetëm. Në shumicën e rasteve, mund të përdoret gjithashtu një ekran recete, që do të thotë se cilësimet e sakta mund të ruhen dhe të rikujtohen në një mënyrë të shpejtë dhe të thjeshtë.

5. Shpejtësia

Ashtu si me të gjitha pajisjet e paketimit automatik, pajisjet e pastrimit automatik të kontejnerëve do të ndihmojnë në përshpejtimin e procesit të paketimit. Imagjinoni të shpëlani ose lani çdo shishe ose enë me dorë përpara se ta dërgoni në mbushës, kapak, etiketues ose pajisje të tjera paketimi. Pajisjet automatike e përshpejtojnë procesin duke përdorur koka të shumta shpëlarëse dhe duke lëvizur vazhdimisht shishet përmes makinës për të mbajtur ritmin me pajisjet e tjera të paketimit.