Një makinë automatike etiketimi me ngjitëse është një lloj makine që përdoret për të aplikuar etiketa ose ngjitëse në produkte ose paketime në një proces plotësisht të automatizuar. Këto makina zakonisht përdoren në operacionet e prodhimit dhe paketimit për të etiketuar me efikasitet dhe saktësi produktet me informacione të tilla si emrat e produkteve, përshkrimet, çmimet dhe barkodet.

Makineritë automatike të etiketimit të ngjitësve mund të programohen për të aplikuar etiketa në vende specifike në një produkt ose paketim dhe shpesh mund të integrohen me pajisje të tjera prodhimi për të krijuar një linjë prodhimi plotësisht të automatizuar. Ata gjithashtu mund të kenë veçori të tilla si sensorë etiketash për të siguruar që etiketat të aplikohen në mënyrë korrekte dhe mund të jenë në gjendje të trajtojnë lloje të ndryshme etiketash dhe materialesh paketimi.

Ekzistojnë disa lloje të ndryshme të makinerive automatike të etiketimit të ngjitësve në dispozicion, duke përfshirë makinat etiketuese të ushqyera me rrotulla, të cilat vendosin etiketa nga një rrotull etiketësh, dhe makinat e etiketimit me goditje, të cilat përdorin një tampon për të vendosur etiketa në kontejnerë ose produkte të tjera. Ekzistojnë gjithashtu makineri etiketimi të ndjeshme ndaj presionit, të cilat përdorin ngjitës për të vendosur etiketat, dhe makina me mëngë, të cilat vendosin etiketa ose mëngë në kontejnerë ose ambalazhe.

Makinat automatike të etiketimit të ngjitësve përdoren në një gamë të gjerë industrish, duke përfshirë ushqimin dhe pijet, farmaceutikën, kozmetikën dhe produktet shtëpiake. Ato janë një mjet i rëndësishëm për etiketimin e saktë dhe efikas të produkteve për shpërndarje dhe shitje.

Shiko Videon

Makinë etiketimi të shisheve të rrumbullakëta

Makina e etiketimit të shisheve të rrumbullakëta u krijua në bazë të planit të arsyeshëm të prodhimit. Procesi i etiketimit është i plotë automatik, funksionimi i lehtë, prodhimi me kapacitet të lartë, saktësia e përsosur e etiketimit; Aplikimi për industritë farmaceutike, kimike, ushqimore dhe industri të tjera Produktet të cilat janë etiketime të kontejnerëve të rrumbullakët, mund të shtojë një pajisje kodimi në të për të shtypur numrin e datës, numrin e lotit.
Shiko Videon

Makinë etiketimi me dy anë

Makina etiketuese me dy anë është aplikim për etiketimin e kontejnerëve i cili është i rrumbullakët, i sheshtë, katror dhe forma të tjera të kontejnerëve në fushën e kimikateve ditore, farmaceutike dhe industrisë ushqimore. Printeri i datave është opsion për printimin e datës dhe numrave të tjerë.
Shiko Videon

Makinë etiketimi horizontale të shisheve të rrumbullakëta

Pajisja është e përshtatshme për etiketimin e perimetrit ose gjysmërrethimit të objekteve të ndryshme cilindrike të paqëndrueshme në këmbë. Përdorur gjerësisht në kozmetikë, ushqim, mjekësi, kimikate të përditshme, elektronikë, lodra, harduer, plastikë dhe industri të tjera, mund të arrijë një etiketim të plotë javë/gjysëm jave. Miratoni transmetimin horizontal, etiketën horizontale, rrisni stabilitetin, përmirësoni efikasitetin e etiketës. Mund të printojë numrin e serisë dhe datën e prodhimit në të njëjtën kohë, të realizojë integrimin e etiketimit dhe kodimit, të zvogëlojë procesin e paketimit dhe të përmirësojë efikasitetin e prodhimit. I përshtatshëm për etiketë vetëngjitëse, film vetëngjitës, kodin e mbikëqyrjes elektronike, kodin bar, etiketën e kodit dydimensional, etiketën transparente, etj. Pajisja ka stabilitet të lartë, efekt të mirë etiketimi, pa flluska, pa rrudha, saktësi të lartë etiketimi.

Shiko Videon

Makinë etiketimi në krye të sheshtë

Ky lloj makinerie etiketimi me ngjitës sipërfaqësor për të arritur qëllimet dhe dizajnin e zonave të përshtatshme të prodhimit. Procesi i etiketimit është funksionimi automatik, funksionimi i thjeshtë, shpejtësia e shpejtë e prodhimit, vendndodhja e unifikuar e etiketimit, e bukur, e rregullt; Pajisja është kryesisht e përshtatshme për etiketimin automatik të shisheve të sheshta dhe shisheve katrore në ushqim dhe pije, drithëra dhe vajra, mjekësi, industri kimike dhe kimike të përditshme.

Shiko Videon

Makinë etiketimi të sheshtë pagimi

Makina automatike e etiketimit mund të punojë për të gjitha llojet e objekteve me aeroplan, sipërfaqe të sheshta si karta, çanta, libra, kuti pa formë, kartona, letra, qese dhe një qese tjetër paketimi, etj. Miraton automatikisht pirgje të ndara të qeseve ose kartave të paketimit dhe përcillni një pjesë të vetme në rripin transportues në mënyrë që të lehtësoni që makina etiketuese të ngjitë çdo ngjitëse mbi objekte dhe kështu të zvogëlojë vogëlsitë e faqes manuale për të përmirësuar efikasitetin e etiketimit. Përdoret gjerësisht në ushqim, mjekësi, kimike të përditshme, elektronike, metal, plastikë dhe industri të tjera. Ka një pajisje opsionale për kodimin e datës, që realizon kodimin e datës në ngjitëse.

Shiko Videon

Makinë etiketimi për pozicionimin e shisheve të rrumbullakëta

Është një pajisje që ngjit rrotulla me etiketa letre ose etiketa vetëngjitëse në shishe, produkte ose ambalazhe të përshkruara. Pjesa e pasme e etiketës është e pavarur me ngjitës dhe është rregulluar rregullisht në letër të lëmuar mbështetëse, e cila mund të hiqet automatikisht nga ushqyesi ose mekanizmi i qërimit në makinën etiketuese.

E aplikueshme për shishet e etiketimit të sipërfaqes rrethore të objektit të klasës, mund të ngjitet një standard i vetëm dhe standard i dyfishtë, është dyfishi i distancës midis rregullimit fleksibël, të tilla si shishet e rrumbullakëta me ujë xhel, kanaçe ushqimore si etiketimi, të përdorura gjerësisht në kozmetikë, ushqim, mjekësi, dezinfektues , etj. E pajisur me pajisje për zbulimin e pozicionit rrethues, e cila mund të realizojë vendndodhjen e specifikuar në etiketimin e sipërfaqes rrethore. Printer opsional me shirit dhe makinë kodi spurt, data e prodhimit dhe numri i grupit të shtypura në informacionin e etiketës, integron kodin e etiketës.

Shiko Videon

Makinë etiketimi rrotulluese e pozicionimit me shpejtësi të lartë

Pajisja e etiketimit është për etiketimin e shisheve të rrumbullakëta në industri si ushqim, vaj, farmaci, verë, kozmetikë etj. Makina me dizajn elegant mund të përdoret dhe mirëmbahet lehtësisht nga punëtori i zakonshëm, i cili nuk kërkon trajnim të veçantë në funksionimin e kësaj makine. Thjesht jepni një rregullim të thjeshtë për të prodhuar një produkt tjetër kur dëshironi të ndërroni etiketat e shisheve të llojeve të ndryshme.

Shiko Videon

Makinë automatike etiketimit të desktopit

Makina etiketuese e tipit desktop mund të kursejë hapësirën e punës, por mund të funksionojë automatikisht dhe me saktësi pasi të rregulloni dhe testoni të dhënat e punës. E gjithë makina përdor çelik inox S304 dhe material aliazh alumini të vjetër të anodizuar, me rezistencë të lartë ndaj korrozionit dhe asnjëherë ndryshk. Përdoret gjerësisht në pije, kujdes shëndetësor, ushqim, mjekësi, kimike të përditshme dhe industrinë e lehtë. (shënim: makina jonë mund të personalizohet bazuar në kërkesën tuaj)

Një makinë automatike etiketimi me ngjitës është një pajisje e specializuar që përdoret për të aplikuar etiketa në një shumëllojshmëri produktesh të ndryshme. Këto makina përdoren zakonisht në industrinë ushqimore dhe pijesh, farmaceutike dhe kozmetike për të aplikuar etiketa në shishe, kontejnerë dhe materiale të tjera paketimi.

Ekzistojnë disa lloje të ndryshme të makinerive automatike të etiketimit të ngjitësve të disponueshme në treg, duke përfshirë makinat etiketuese të ndjeshme ndaj presionit, makinat e etiketimit të mbështjelljes dhe makinat e etiketimit me ngjitës të ftohtë. Çdo lloj makinerie është projektuar për të aplikuar etiketa në një mënyrë specifike dhe është e përshtatshme për lloje të ndryshme produktesh dhe aplikime etiketimi.

Në këtë udhëzues përfundimtar, ne do të mbulojmë gjithçka që ju duhet të dini rreth makinerive automatike të etiketimit të ngjitësve, duke përfshirë mënyrën se si funksionojnë, llojet e ndryshme të makinerive të disponueshme dhe konsideratat kryesore që duhet të keni parasysh kur zgjidhni makinën e duhur për biznesin tuaj.

Si funksionojnë makinat automatike të etiketimit me ngjitëse?

Makinat automatike të etiketimit të ngjitësve janë krijuar për të aplikuar etiketa në një sërë produktesh të ndryshme, duke përfshirë shishet, kontejnerët, kanaçet dhe materiale të tjera paketimi. Këto makina zakonisht funksionojnë duke përdorur një nga tre metodat kryesore të etiketimit: etiketimi i ndjeshëm ndaj presionit, mbështjellja rreth etiketimit ose etiketimi me ngjitës të ftohtë.

Makinat e etiketimit të ndjeshme ndaj presionit përdorin një rrotull etiketash vetëngjitëse, të cilat aplikohen në produkt duke përdorur presion. Etiketat zakonisht futen përmes makinës duke përdorur një grup rripash ose transportues, dhe më pas shtypen mbi produkt duke përdorur një kokë etiketimi. Ky lloj makinerie është i përshtatshëm për vendosjen e etiketave në një gamë të gjerë produktesh, duke përfshirë shishet, kontejnerët dhe kanaçet.

Mbështilleni rreth makinave etiketuese, siç sugjeron emri, vendosni etiketa rreth perimetrit të një produkti. Këto makina zakonisht përdoren për të vendosur etiketa në produkte cilindrike, të tilla si shishet dhe kanaçet. Etiketat futen përmes makinës duke përdorur një grup rripash ose transportues, dhe më pas mbështillen rreth produktit duke përdorur një grup rulash.

Makinat e etiketimit me ngjitës të ftohtë përdorin një rrotull etiketash letre që janë të veshura me një shtresë zam me bazë uji. Etiketat futen përmes makinës duke përdorur një grup rripash ose transportues, dhe më pas aplikohen në produkt duke përdorur një kokë etiketimi. Ngjitësja aktivizohet nga lagështia, kështu që produkti i etiketuar duhet të lihet të thahet përpara se të paketohet ose dërgohet.

Pavarësisht nga metoda e përdorur e etiketimit, makinat automatike të etiketimit me ngjitës zakonisht funksionojnë duke përdorur një proces të ngjashëm. Produkti që do të etiketohet futet në makinë duke përdorur një grup transportuesish ose mekanizma të tjerë ushqyes. Më pas, etiketat aplikohen në produkt duke përdorur një kokë etiketimi ose mekanizëm tjetër etiketimi. Pasi të jetë aplikuar etiketa, produkti i etiketuar më pas transferohet në një zonë paketimi ose transporti.

Llojet e makinave automatike të etiketimit me ngjitëse

Ekzistojnë disa lloje të ndryshme të makinerive automatike të etiketimit të ngjitësve të disponueshme në treg, secila prej të cilave është e përshtatshme për lloje të ndryshme produktesh dhe aplikime etiketimi. Disa nga llojet më të zakonshme të makinave përfshijnë:

Makinat e etiketimit të ndjeshme ndaj presionit: Këto makina janë të përshtatshme për aplikimin e etiketave vetëngjitëse në një gamë të gjerë produktesh, duke përfshirë shishet, kontejnerët dhe kanaçet.

Mbështilleni rreth makinave etiketuese: Këto makina janë krijuar për të vendosur etiketa rreth perimetrit të produkteve cilindrike, të tilla si shishet dhe kanaçet.

Makinat e etiketimit të ngjitësit të ftohtë: Këto makina përdorin një rrotull etiketash letre të veshura me zam me bazë uji, i cili aplikohet në produkt duke përdorur një kokë etiketimi.

Makinat e etiketimit në linjë: Këto makina janë të dizajnuara për të aplikuar etiketa për produktet ndërsa ato lëvizin përgjatë një linje prodhimi.

Makinat rrotulluese të etiketimit: Këto makina përdorin një seri rrotullash për të vendosur etiketa tek produktet ndërsa kalojnë nëpër makinë.

Makinat e etiketimit gjysmë automatike: Këto makina operohen nga një operator njerëzor, i cili ushqen manualisht produktin në makinë dhe e pozicionon atë për etiketim. Këto makina janë përgjithësisht më pak të shtrenjta se makinat plotësisht automatike, por ato kërkojnë më shumë punë manuale dhe nuk janë të përshtatshme për prodhim me volum të lartë.

Makinat e etiketimit plotësisht automatike: Këto makina janë plotësisht të automatizuara dhe nuk kërkojnë një operator njerëzor. Ato janë të përshtatshme për prodhim me volum të lartë, por në përgjithësi janë më të shtrenjta se makinat gjysmë automatike.

Kur zgjidhni një makinë automatike për etiketimin e afisheve, është e rëndësishme të merrni parasysh nevojat specifike të biznesit tuaj. Faktorët që duhen marrë parasysh përfshijnë llojin e produkteve që duhet të etiketoni, vëllimin e prodhimit dhe buxhetin tuaj. Është gjithashtu e rëndësishme të merrni parasysh madhësinë dhe strukturën e objektit tuaj të prodhimit, pasi disa makina janë më të përshtatshme për lloje të caktuara mjedisesh.

Konsideratat kryesore për zgjedhjen e një makine automatike të etiketimit të ngjitëseve

Ka disa konsiderata kryesore që duhet të keni parasysh kur zgjidhni një makinë automatike etiketimi ngjitëse për biznesin tuaj. Kjo perfshin:

Lloji i metodës së etiketimit: Siç u përmend më lart, ekzistojnë disa lloje të ndryshme metodash etiketimi, duke përfshirë etiketimin me presion të ndjeshëm, mbështjelljen rreth etiketimit dhe etiketimin me ngjitës të ftohtë. Zgjidhni një makinë që është e përshtatshme për llojin e etiketave që planifikoni të përdorni dhe produktet që duhet të etiketoni.

Vëllimi i prodhimit: Merrni parasysh vëllimin e prodhimit që ju nevojitet makina për të trajtuar. Nëse keni një vëllim të madh produktesh që duhet të etiketohen, mund t'ju duhet një makinë më e avancuar dhe e shtrenjtë. Nga ana tjetër, nëse keni një vëllim më të ulët të prodhimit, mund të jeni në gjendje t'ia dilni me një makinë më të thjeshtë dhe më pak të kushtueshme.

Madhësia dhe forma e produktit: Merrni parasysh madhësinë dhe formën e produkteve që duhet të etiketoni. Disa makina janë më të përshtatshme për etiketimin e llojeve të caktuara të produkteve, të tilla si shishet cilindrike ose kontejnerët e sheshtë.

Saktësia e etiketimit: Zgjidhni një makinë që është në gjendje të aplikojë etiketat me saktësi dhe konsistencë. Nëse etiketat nuk aplikohen siç duhet, kjo mund të çojë në probleme të cilësisë dhe ankesa të klientëve.

Shpejtësia: Merrni parasysh shpejtësinë e makinës, si dhe shpejtësinë e linjës së prodhimit. Një makinë më e shpejtë mund të jetë më e shtrenjtë, por mund të ndihmojë në rritjen e efikasitetit dhe uljen e kostove në afat të gjatë.

Mirëmbajtja dhe riparimi: Zgjidhni një makinë që është e lehtë për t'u mirëmbajtur dhe riparuar, pasi kjo mund të ndihmojë në reduktimin e kohës së ndërprerjes dhe rritjen e efikasitetit të përgjithshëm.

Çmimi: Merrni parasysh buxhetin tuaj kur zgjidhni një makinë etiketimi. Makineritë e nivelit të lartë mund të kenë veçori më të avancuara dhe të jenë më të përshtatshme për prodhim me volum të lartë, por mund të jenë gjithashtu më të shtrenjta.

konkluzioni

Një makinë automatike etiketimi me ngjitës është një pajisje e specializuar që përdoret për të aplikuar etiketa në një shumëllojshmëri produktesh të ndryshme. Ekzistojnë disa lloje të ndryshme të makinerive automatike të etiketimit të ngjitësve në dispozicion, duke përfshirë makinat etiketuese të ndjeshme ndaj presionit, makinat e etiketimit të mbështjelljes dhe makinat e etiketimit me ngjitës të ftohtë. Kur zgjidhni një makinë etiketimi, është e rëndësishme të merrni parasysh nevojat specifike të biznesit tuaj, duke përfshirë llojin e produkteve që duhet të etiketoni, vëllimin e prodhimit dhe buxhetin tuaj. Duke marrë parasysh këta faktorë, ju mund të zgjidhni makinën e duhur për biznesin tuaj dhe të përmirësoni efikasitetin dhe produktivitetin.