Një makinë mbushëse dhe mbuluese monoblloku është një lloj makinerie paketimi që kombinon funksionet e mbushjes dhe mbulimit në një njësi të vetme. Këto makina janë krijuar për të mbushur kontejnerët me një produkt dhe më pas mbyllin enën me një kapak ose mbyllje në një proces të vetëm të vazhdueshëm.

Makineritë e mbushjes dhe mbulimit të monobllokut mund të përdoren për të paketuar një gamë të gjerë produktesh, duke përfshirë lëngje, pluhura dhe sende të ngurta. Ato përdoren zakonisht në mjedise prodhimi me volum të lartë, ku shpejtësia dhe efikasiteti janë të rëndësishme.

Ekzistojnë shumë lloje të ndryshme të makinerive mbushëse dhe mbuluese të monobllokut në dispozicion, të cilat mund të ndryshojnë për sa i përket llojit të produktit që mund të trajtojnë, llojit të kontejnerit që mund të mbushin dhe shpejtësisë me të cilën ato funksionojnë. Disa makina mbushëse dhe mbuluese me monoblloqe janë krijuar për të trajtuar lloje të shumta produktesh dhe kontejnerësh, ndërsa të tjerat janë të specializuara për një lloj produkti ose kontejneri specifik.

Makineritë e mbushjes dhe mbulimit të monobllokut përdoren gjerësisht në një sërë industrish, duke përfshirë prodhimin e ushqimit dhe pijeve, farmaceutikën dhe prodhimin kimik. Ato mund të ndihmojnë në përmirësimin e efikasitetit dhe saktësisë së procesit të paketimit, si dhe të zvogëlojnë rrezikun e kontaminimit ose humbjes së produktit.

Shiko Videon

Makinë mbushëse dhe mbuluese me krem për fytyrën

Kjo makinë ka funksione të tilla si ushqimi automatik i shisheve të tipit me vidë, zbulimi i shisheve (pa mbushje shishe, pa ushqyerje me shishe pa kapakë), mbushje, ushqim me kapakë dhe mbyllje automatikisht.

 • Funksionon si zbërthim i shisheve, mbushje, mbyllje me folie, vidhosje e kapakut, etiketim dhe grumbullim etj.
 • Peshore elektronike me katër koka, për të garantuar saktësi të lartë mbushjeje.
 • Sistemi i modularizuar i kontrollit, i lehtë për t'u mirëmbajtur, me kosto të ulët.
 • Paneli i microsoft mund të përditësohet me USB.
 • Funksioni i pastrimit në internet është opsional.
 • Vëllimi i mbushjes: 1~250ml
 • Shpejtësia e mbushjes: 40 shishe/min
 • Saktësia e mbushjes: ≥99%)
 • Shkalla e rënies së kapakut të produktit të përfunduar: ≥99%)
 • Fuqia kryesore e makinës: 1KW 220V ndërrim pa shkallë
Shiko Videon

Makinë mbuluese për mbushjen e parfumeve kozmetike

 • Mbushje automatike me vakum të ulët, zbulim automatik i shisheve (pa shishe pa mbushje), mbushje për tre herë, hedhje automatike e kapakut të kokës së spërkatjes, qarkullimi i kompletit të shisheve të parfumit, është përshtatshmëri e gjerë që mund të plotësojë kërkesat e dimensioneve dhe mbushjeve të ndryshme vëllimi i kontejnerëve.
 • Është i pajisur me pastrim ajri për shishe, mbushje sasiore, mbushje me presion negativ, vendosje pompe, rrotullim të kapakut, vendosje xhakete, mbulim, refuzim, etiketim dhe grumbullim të produktit përfundimtar etj.
 • Kallëpet lëvizin në rrathë, shishet e lehtë për t'u ndërruar; Motori hapës për mbushje sasiore, i shpejtë për të rregulluar volumin e mbushjes; Pajisja me presion negativ përdoret për të mbushur të njëjtin nivel lëngu; Manipuluesi për vendosjen dhe rrokullisjen e pompës aplikohet për të rritur shkallën e rrotullimit të pompës;
 • Koka rrotulluese elastike është për të shmangur dëmtimin e trupit të shishes.
 • Vëllimi i mbushjes: 5~120ml
 • Shpejtësia e mbushjes: 30-50 瓶/min
 • Saktësia e mbushjes: ≤±1%
 • Shkalla e rënies dhe mbylljes së kapakut të produkteve të gatshme: ≥99%
 • Fuqia kryesore e makinës: Kontrolli i frekuencës 1KW 220/380V
Shiko Videon

Makinë mbushëse dhe mbuluese me manikyrin e thonjve

Kjo seri e makinerive automatike të mbushjes së manikyrit ka përfshirë operacionet e mbushjes automatike, montimit të furçës dhe mbulimit së bashku. Ai miraton një sistem pozicionimi të shisheve për pjesën mbushëse për ta bërë më të lehtë hyrjen e grykës së mbushjes në shishe, gjë që ndonjëherë dështonte nga devijimi i madh i dimensionit të kontejnerit të manikyrit. Me pompën nga HIBAR për ushqyerjen me shishe, përdoruesit mund të personalizojnë volumin e dëshiruar të mbushjes dhe të vendosin rezervuarët e ruajtjes në mënyrë të rastësishme. Përveç kësaj, kjo makinë mbushëse automatike për manikyrin e thonjve do të ndalojë mbushjen ose mbylljen kur nuk ka shishe ose furçë.

Shiko Videon

Makinë për mbushjen dhe mbylljen e pikave të syrit

 • Kjo seri makinerie automatike mbushëse dhe mbuluese për pikat e syrit është e përshtatshme për mbushjen e lëngjeve me vëllim të vogël, si antibiotik, pika syri, etj. Ne kemi përdorur servo motorë për pompat rrotulluese të pistonit qeramike AISI 316L / precizion të lartë. Përveç kësaj, një ekran me prekje është miratuar për pajisjet e mbushjes së pikave të syrit për rregullim të saktë dhe të përshtatshëm.
 • Makina mbushëse dhe mbuluese e pikave të syrit është një lloj pajisje paketimi që përdoret në industrinë farmaceutike dhe mjekësore për të mbushur dhe mbyllur pikat e syrit ose medikamente të tjera të lëngshme në shishe ose shishe të vogla. Këto makina janë krijuar për të trajtuar vëllime të vogla të lëngjeve dhe zakonisht përdoren për prodhimin e pikave të syve pa recetë (OTC) ose pikave të syve me recetë.
 • Ekzistojnë disa lloje të makinerive për mbushjen dhe mbulimin e pikave të syrit, duke përfshirë makinat gjysmë automatike dhe plotësisht automatike. Makinat gjysmë-automatike zakonisht kërkojnë që një operator të ngarkojë dhe shkarkojë shishet dhe shishet, ndërsa makinat plotësisht automatike mund të trajtojnë të gjithë procesin e mbushjes dhe mbylljes pa ndërhyrjen njerëzore.
 • Procesi i mbushjes zakonisht përfshin përdorimin e një pompe peristaltike ose një pompë pistoni për të shpërndarë vëllimin e saktë të pikave të syrit në enë. Procesi i mbulimit përfshin vendosjen e një kapaku në shishe ose shishe dhe fiksimin e tij në vend duke përdorur një mekanizëm shtrëngues ose vidhos.
 • Makineritë e mbushjes dhe mbulimit të pikave të syrit përdoren në një sërë mjedisesh, duke përfshirë kompanitë farmaceutike dhe bioteknike, spitalet dhe laboratorët kërkimorë. Këto makina janë projektuar për të përmbushur standardet strikte të cilësisë dhe sigurisë për të siguruar që pikat e syve të mbushen dhe vulosen në mënyrë të saktë dhe të qëndrueshme.
Shiko Videon

Makinë mbushëse dhe mbuluese me vaj esencial

 • Pajisjet automatike të mbushjes së vajit esencial dallohen për automatizim të lartë, aplikime të gjera dhe qëndrueshmëri të lartë. Proceset e ushqyerjes, mbushjes dhe mbylljes së shisheve bëhen plotësisht automatikisht. Ky mbushës vaji esencial është i pajisur me një pajisje zbulimi automatik për të kontrolluar ekzistencën e shisheve. Është prodhuar në përputhje me standardet GMP.
 • Makina mbushëse dhe mbuluese me vaj esencial është një lloj pajisje paketimi që është projektuar posaçërisht për mbushjen dhe mbylljen e kontejnerëve me vajra esencialë. Këto makina zakonisht përdorin një sërë teknologjish mbushjeje dhe mbulimi, duke përfshirë mbushjen me gravitet, mbushjen vëllimore dhe mbushjen peristaltike, për të siguruar mbushjen e saktë dhe të qëndrueshme të kontejnerëve.
 • Pjesa e mbulimit të makinës është zakonisht një njësi e veçantë që përdoret për të vendosur dhe siguruar kapakët ose mbylljet në kontejnerët e mbushur. Disa makina mbushëse dhe mbuluese të vajit esencial mund të përfshijnë gjithashtu veçori shtesë, të tilla si aftësi etiketimi ose kodimi, për të ndihmuar në identifikimin dhe gjurmueshmërinë e produktit.
 • Këto makina përdoren zakonisht në industrinë e kozmetikës, aromave dhe ushqimit, si dhe në sektorët farmaceutikë dhe kimikë, për të paketuar dhe etiketuar një gamë të gjerë produktesh. Ato mund të përdoren për të mbushur dhe për të mbyllur shishe, kavanoza, tuba dhe kontejnerë të tjerë të formave dhe madhësive të ndryshme, dhe zakonisht janë të dizajnuara për mjedise prodhimi me volum të lartë.

Një makinë mbushëse dhe mbuluese monoblloku është një lloj makinerie paketimi që kombinon funksionet e mbushjes dhe mbulimit në një njësi të vetme. Këto makina janë krijuar për të mbushur kontejnerët me një produkt dhe më pas mbyllin enën me një kapak ose mbyllje në një proces të vetëm të vazhdueshëm. Ato përdoren zakonisht në mjedise prodhimi me volum të lartë, ku shpejtësia dhe efikasiteti janë të rëndësishme.

Ekzistojnë shumë lloje të ndryshme të makinerive mbushëse dhe mbuluese të monobllokut në dispozicion, të cilat mund të ndryshojnë për sa i përket llojit të produktit që mund të trajtojnë, llojit të kontejnerit që mund të mbushin dhe shpejtësisë me të cilën ato funksionojnë. Disa makina mbushëse dhe mbuluese me monoblloqe janë krijuar për të trajtuar lloje të shumta produktesh dhe kontejnerësh, ndërsa të tjerat janë të specializuara për një lloj produkti ose kontejneri specifik.

Një nga avantazhet kryesore të makinerive mbushëse dhe mbuluese me monoblloqe është aftësia e tyre për të mbushur dhe mbyllur kontejnerët shpejt dhe saktë. Këto makina zakonisht janë të pajisura me hundë mbushëse të rregullueshme që mund të përdoren për të kontrolluar shkallën e rrjedhës dhe vëllimin e mbushjes së produktit që paketohet. Ato gjithashtu mund të pajisen me sensorë dhe sisteme të kontrollit të cilësisë për të siguruar që produkti të jetë mbushur dhe vulosur saktë.

Përveç mbushjes dhe mbulimit, makinat e mbushjes dhe mbulimit me monobllok mund të pajisen edhe me veçori të tjera për të përmirësuar efikasitetin dhe efektivitetin e procesit të paketimit. Këto mund të përfshijnë:

 • Etiketimi automatik: Disa makina mbushëse dhe mbuluese monoblloku janë të pajisura me sisteme etiketimi që mund të vendosin automatikisht etiketa në kontejnerët që mbushen dhe mbyllen.
 • Trajtimi i kontejnerëve: Shumë makina mbushëse dhe mbuluese me monoblloqe janë projektuar për të trajtuar një sërë madhësish dhe formash të kontejnerëve, duke përdorur udhëzues ose vegla të rregullueshme për të akomoduar kontejnerë të ndryshëm.
 • Karakteristikat e sigurisë: Shumica e makinerive të mbushjes dhe mbulimit me monoblloqe janë të pajisura me mbrojtëse sigurie dhe kyçje për të mbrojtur operatorin nga pjesët lëvizëse dhe aksidentet e mundshme.
 • Kontrolli i cilësisë: Disa makineri mbushëse dhe mbuluese monoblloku janë të pajisura me sensorë dhe sisteme të kontrollit të cilësisë për të siguruar që produkti është mbushur dhe vulosur saktë.

Makineritë e mbushjes dhe mbulimit të monobllokut përdoren gjerësisht në një sërë industrish, duke përfshirë prodhimin e ushqimit dhe pijeve, farmaceutikën dhe prodhimin kimik. Ato mund të ndihmojnë në përmirësimin e efikasitetit dhe saktësisë së procesit të paketimit, si dhe të zvogëlojnë rrezikun e kontaminimit ose humbjes së produktit.

Kur zgjidhni një makinë mbushëse dhe mbuluese monoblloku, është e rëndësishme të merrni parasysh llojin dhe vëllimin e produktit që paketohet, si dhe madhësinë dhe formën e kontejnerëve që përdoren. Faktorë të tjerë që duhen marrë parasysh mund të përfshijnë shpejtësinë dhe efikasitetin e makinës, qëndrueshmërinë dhe besueshmërinë e saj, si dhe çdo veçori shtesë që mund të kërkohet, si p.sh. sistemet e etiketimit automatik ose të kontrollit të cilësisë.

Është gjithashtu e rëndësishme që të vlerësohet me kujdes furnizuesi dhe prodhuesi i makinës mbushëse dhe mbuluese monoblloku, për t'u siguruar që makina plotëson standardet e industrisë dhe është e cilësisë së lartë. Është një ide e mirë të kërkoni referenca dhe studime të rasteve nga furnizuesi dhe të vizitoni objektin e tyre për të parë makinën në veprim nëse është e mundur.

Pasi të jetë zgjedhur dhe instaluar makineria e mbushjes dhe mbulimit me monobllok, është e rëndësishme të ndiqni udhëzimet e prodhuesit për funksionimin dhe mirëmbajtjen. Kjo mund të përfshijë pastrimin dhe mirëmbajtjen e rregullt të makinës, si dhe ndjekjen e udhëzimeve të sigurisë për të mbrojtur operatorin nga aksidentet e mundshme.

Si përfundim, një makinë mbushëse dhe mbuluese monoblloku është një pasuri e vlefshme për çdo kompani që ka nevojë të paketojë vëllime të mëdha produktesh shpejt dhe saktë. Duke marrë parasysh me kujdes llojin e produktit që paketohet, madhësinë dhe formën e kontejnerëve që përdoren, si dhe veçoritë dhe aftësitë e makinës, është e mundur të zgjidhni një makinë mbushëse dhe mbuluese monoblloku që plotëson nevojat specifike të kompanisë. Me funksionimin dhe mirëmbajtjen e duhur, një makinë mbushëse dhe mbuluese monoblloku mund të ofrojë shumë përfitime, duke përfshirë rritjen e efikasitetit dhe saktësisë në procesin e paketimit, zvogëlimin e rrezikut të ndotjes ose humbjes së produktit dhe përmirësimin e produktivitetit.

Është e rëndësishme që të vlerësohet me kujdes furnizuesi dhe prodhuesi i makinës mbushëse dhe mbuluese monoblloku, për t'u siguruar që makina plotëson standardet e industrisë dhe është e cilësisë së lartë. Është gjithashtu e rëndësishme të ndiqni udhëzimet e prodhuesit për funksionimin dhe mirëmbajtjen, duke përfshirë pastrimin dhe mirëmbajtjen e rregullt të makinës dhe ndjekjen e udhëzimeve të sigurisë për të mbrojtur operatorin.

Përveç këtyre konsideratave, është e rëndësishme të merret parasysh kostoja e përgjithshme e makinës mbushëse dhe mbuluese me monoblloqe, duke përfshirë çmimin fillestar të blerjes dhe çdo kosto të vazhdueshme të mirëmbajtjes ose riparimit. Mund të jetë e vlefshme të investoni në një makinë me cilësi më të lartë që ka një jetëgjatësi më të gjatë dhe kërkon më pak riparime, pasi kjo në fund të fundit mund të kursejë para në afat të gjatë.

Në përgjithësi, një makinë mbushëse dhe mbuluese monoblloku mund të jetë një pasuri e vlefshme për çdo kompani që ka nevojë të paketojë vëllime të mëdha produktesh shpejt dhe me saktësi. Duke vlerësuar me kujdes nevojat specifike të kompanisë dhe duke zgjedhur një makinë që plotëson këto nevoja, është e mundur të përmirësohet efikasiteti dhe efektiviteti i procesit të paketimit dhe të rritet produktiviteti i përgjithshëm.