Një makinë mbushëse dhe mbyllëse tubash është një makinë që përdoret për të mbushur dhe vulosur tubat me një sërë produktesh, të tilla si kremra, xhel, kremra, ushqime dhe produkte farmaceutike. Makina funksionon duke vendosur fillimisht një tub bosh në një grykë mbushëse, e cila më pas shpërndan një sasi specifike produkti në tub. Tubi më pas mbyllet në njërin skaj, zakonisht me anë të izolimit me nxehtësi ose shtrëngimit, dhe skaji tjetër mbyllet ose lihet i hapur që produkti të shpërndahet.

Makinat e mbushjes dhe mbylljes së tubave mund të jenë manuale ose të automatizuara, dhe ato mund të projektohen për të mbushur dhe vulosur tuba të madhësive dhe materialeve të ndryshme. Këto makina përdoren zakonisht në industrinë kozmetike, ushqimore dhe farmaceutike, pasi ato ofrojnë një mënyrë të përshtatshme dhe efikase për paketimin dhe shpërndarjen e produkteve. Disa makina mbushëse dhe mbyllëse tubash mund të integrohen me pajisje të tjera paketimi, të tilla si makinat mbuluese dhe sistemet e etiketimit, për të krijuar një linjë të plotë paketimi.

Shiko Videon

Makinë automatike për mbushjen dhe vulosjen e tubave (20-60 tuba/min)

Makina mbushëse dhe vulosëse e tubave miraton pastën dhe lëngun e mbushjes së mbyllur dhe gjysmë të mbyllur. Nuk ka rrjedhje në vulosje, dhe qëndrueshmëria e peshës dhe kapacitetit të mbushjes është e mirë. Mbushja, vulosja dhe printimi përfundojnë në të njëjtën kohë. Përdoret për industrinë e kozmetikës, industrinë e lehtë (industrinë kimike të përdorimit të përditshëm), industrinë farmaceutike, industrinë ushqimore dhe industri të tjera. Makina është e përshtatshme për produkte që zgjedhin tuba si kontejnerë paketimi. Pajisja mbush materiale të tilla si vajra, kremra, xhel ose lëngje me viskozitet të lartë në tub, më pas palos dhe vulos bishtin e tubit dhe printon kodin e fjalës në tub për të prodhuar produktin e përfunduar
Shiko Videon

Mbushës dhe mbyllës gjysmë automatik i tubit (Tipi rrotullues 10-30 Tuba/min.)

Kjo makinë zbaton parimin e transmetimit. Ai përdor sistemin e ndarjes së rrotave të çara për të drejtuar tabelën e transportuesit për të bërë lëvizje me ndërprerje. Makina ka 8 ose 10 stacione tubash. Prisni që tubat të ushqehen manualisht në makinë, ajo mund të pozicionojë automatikisht tubat, të mbushë materialin në tuba, të ngrohë brenda dhe jashtë tubave, të mbyllë tubat, të shtypë kodet dhe të shkurtojë bishtat dhe tubat e përfunduar të dalin. Matja e mbushjes është e saktë me pistoletën e pistoletës. Koha e ngrohjes është e qëndrueshme dhe e rregullueshme. Bishti i mbyllur duket bukur dhe i zoti dhe prerja është shumë e barabartë. Kjo makinë ka performancë të qëndrueshme dhe nuk ka asnjë zhurmë dhe ndotje gjatë prodhimit. Pjesa e cila është në kontakt me materialin mbushës është prej inox SS 304 ose SS 316 L të cilësisë së lartë. Pjesët që duhet të pastrohen janë bërë nga një pajisje me ndërrim të shpejtë e cila është e lëvizshme dhe e përshtatshme për t'u larë. Nëse disa materiale kanë nevojë për izolim ngrohës, pajisja e termostatit të ngrohjes mund të shtohet jashtë fuçisë ushqyese.
Shiko Videon

Mbushës dhe mbyllës gjysmë automatik i tubit (Tipi linear 6-12 Tuba/min.)

Makina e vulosjes gjysmë automatike të mbushjes së tubave përdoret kryesisht për procesin e mbushjes, vulosjes dhe kodimit të tubave të butë plastikë.

Struktura e arsyeshme, funksioni, funksionimi i lehtë, ngarkimi i saktë, funksionimi i qetë, zhurma e ulët. Kontrolluesi i programueshëm PLC është miratuar për ta bërë makinën të funksionojë në një mënyrë të programuar dhe procesi nga lëngu në material lëngu me viskozitet të lartë (pastë) deri te mbushja dhe vulosja deri në shënimin e numrit të serisë (përfshirë datën e prodhimit) është plotësisht automatik. Është mbushja dhe pajisje mbyllëse për tuba alumini, tuba plastikë dhe tuba të përbërë në kozmetikë, farmaceutikë, ushqim, ngjitës dhe industri të tjera, në përputhje me kërkesat standarde GMP.

Shiko Videon

Makinë për mbushjen dhe vulosjen e tubave me shpejtësi të lartë (80-120 tuba/min)

Makina automatike për mbushjen dhe vulosjen e tubit plastik/lami është një pajisje e re mbushëse e cila është zhvilluar dhe projektuar dhe prodhuar në mënyrë të pavarur nga kompania jonë, bazuar në llojin e makinës së avancuar të mbushjes dhe vulosjes së huaj dhe e kombinuar me rrethanat aktuale të brendshme të tubit plastik/lami. Makina lloji është tërësisht i mbyllur në çelik inox, i përshtatshëm për mbushjen dhe vulosjen e specifikimeve të ndryshme të tubit plastik/lami, shpejtësia maksimale arrin 120 tuba në minutë, shpejtësia aktuale normale arrin 80 deri në 120 tuba në minutë, shpejtësi e ndryshueshme përmes konvertuesit të frekuencës. Saktësia e mbushjes është e barabartë ose më e vogël se 0,5%. Mënyra e mbylljes për tubat plastikë/lami është mbyllja me ajër të nxehtë.

Makina mbushëse dhe mbyllëse e tubave është një pajisje mekanike që përdoret për të mbushur dhe vulosur tubat me një sërë produktesh, duke përfshirë kremra, pomada, xhel dhe pasta. Këto makina përdoren zakonisht në industrinë kozmetike, farmaceutike dhe ushqimore, pasi ato ofrojnë një mënyrë me kosto efektive dhe efikase për paketimin e produkteve për shpërndarje dhe shitje.

Në këtë udhëzues përfundimtar, ne do të mbulojmë llojet e ndryshme të makinerive të disponueshme për mbushjen dhe mbylljen e tubave, veçoritë dhe aftësitë e tyre dhe faktorët që duhen marrë parasysh kur blini një makinë për biznesin tuaj. Ne do të diskutojmë gjithashtu metodat e ndryshme të mbushjes dhe vulosjes të përdorura nga këto makina dhe do të ofrojmë disa këshilla për mirëmbajtjen dhe zgjidhjen e tyre.

Llojet e makinave për mbushjen dhe vulosjen e tubave

Ekzistojnë disa lloje të makinerive për mbushjen dhe mbylljen e tubave të disponueshme në treg, secila me grupin e vet të veçorive dhe aftësive. Disa nga llojet më të zakonshme përfshijnë:

 • Makina gjysmë automatike për mbushjen dhe vulosjen e tubave: Këto makina operohen me dorë dhe janë të përshtatshme për prodhim në shkallë të vogël. Ato janë përgjithësisht më të përballueshme se makinat plotësisht automatike dhe janë të lehta për t'u përdorur, duke i bërë ato një zgjedhje popullore për bizneset që sapo kanë filluar.
 • Makina plotësisht automatike për mbushjen dhe vulosjen e tubave: Këto makina janë plotësisht të automatizuara dhe janë të përshtatshme për prodhim në shkallë të gjerë. Ato janë zakonisht më të shtrenjta se makinat gjysmë automatike dhe kërkojnë një nivel më të lartë trajnimi të operatorëve. Megjithatë, ato ofrojnë shpejtësi më të larta prodhimi dhe saktësi dhe qëndrueshmëri më të mirë, duke i bërë ato një zgjedhje të mirë për bizneset që kërkojnë të rrisin efikasitetin dhe produktivitetin.

Karakteristikat dhe aftësitë

Makinat e mbushjes dhe mbylljes së tubave janë të disponueshme në një sërë madhësish dhe konfigurimesh për t'iu përshtatur nevojave të bizneseve të ndryshme. Disa nga veçoritë dhe aftësitë kryesore që duhen marrë parasysh kur blini një makinë përfshijnë:

 • Shpejtësia e prodhimit: Shpejtësia e prodhimit të një makine mbushëse dhe mbyllëse tubash është një faktor i rëndësishëm për t'u marrë parasysh, pasi do të përcaktojë se sa shpejt makina mund të mbushë dhe mbyllë tubat. Shpejtësitë më të larta të prodhimit në përgjithësi janë më të shtrenjta, por ato mund të jenë një investim i mirë për bizneset që kërkojnë të rrisin efikasitetin dhe produktivitetin.
 • Saktësia e mbushjes: Saktësia e mbushjes së një makine për mbushjen dhe vulosjen e tubave është e rëndësishme për të siguruar që sasia e saktë e produktit të shpërndahet në secilin tub. Disa makina janë të pajisura me sensorë peshe ose sisteme të tjera mbushjeje precize për të siguruar mbushje të saktë.
 • Përputhshmëria e produktit: Makina të ndryshme mbushëse dhe mbyllëse tubash janë të pajtueshme me lloje të ndryshme produktesh, prandaj është e rëndësishme të zgjidhni një makinë që është e përshtatshme për produktin tuaj specifik. Për shembull, disa makina janë të dizajnuara për përdorim me produkte viskoze si kremrat dhe pomadat, ndërsa të tjerat janë më të përshtatshme për lëngje ose xhel të hollë.
 • Mënyra e vulosjes: Ka disa metoda të përdorura nga makinat e mbushjes dhe vulosjes së tubave për të vulosur tubat, duke përfshirë vulosjen me nxehtësi, mbylljen me ultratinguj dhe filetimin. Çdo metodë ka avantazhet dhe disavantazhet e veta, prandaj është e rëndësishme të zgjidhni një makinë që përdor metodën më të përshtatshme të vulosjes për produktin tuaj.
 • Përputhshmëria e madhësisë së tubit: Makinat e mbushjes dhe mbylljes së tubave janë të disponueshme në një sërë madhësish për të akomoduar madhësi të ndryshme tubash. Është e rëndësishme të zgjidhni një makinë që është në përputhje me madhësinë e tubave që do të përdorni.
 • Lehtësia e funksionimit: Nëse jeni i ri në përdorimin e një makine mbushëse dhe mbyllëse tubash, është e rëndësishme të zgjidhni një makinë që është e lehtë për t'u përdorur dhe mirëmbajtur. Disa makina vijnë me ndërfaqe miqësore për përdoruesit dhe udhëzime të qarta, të cilat mund ta bëjnë më të lehtë për operatorët të mësojnë se si ta përdorin makinën.
 • Mirëmbajtja dhe riparimi: Ashtu si çdo pajisje mekanike, makinat e mbushjes dhe mbylljes së tubave kërkojnë mirëmbajtje të rregullt dhe mund të kenë nevojë të riparohen herë pas here. Është e rëndësishme të zgjidhni një makinë nga një prodhues me reputacion që ofron mbështetje të mirë pas shitjes, duke përfshirë asistencë teknike dhe pjesë këmbimi.
 • Certifikimi dhe pajtueshmëria: Në varësi të llojit të produktit që po mbushni dhe vulosni, mund t'ju duhet të siguroheni që makina juaj e mbushjes dhe mbylljes së tubave të përmbushë standarde të caktuara certifikimi dhe pajtueshmërie. Për shembull, paketimi farmaceutik dhe ushqimor mund të kërkojë që makinat të përmbushin standardet specifike të higjienës dhe sigurisë.

Metodat e mbushjes dhe mbylljes

Ka disa metoda të përdorura nga makinat e mbushjes dhe vulosjes së tubave për të mbushur dhe vulosur tubat. Disa nga metodat më të zakonshme përfshijnë:

 • Mbyllja me nxehtësi: Mbyllja me nxehtësi është një metodë e zakonshme që përdoret për mbylljen e tubave, veçanërisht ato të bëra nga materiale plastike ose laminat. Ai përfshin përdorimin e nxehtësisë për të shkrirë materialin së bashku, duke krijuar një vulë të fortë dhe të qëndrueshme.
 • Mbyllja me ultratinguj: Mbyllja tejzanor përdor valë zanore me frekuencë të lartë për të krijuar nxehtësi dhe presion, i cili përdoret për të vulosur tubat. Kjo metodë përdoret zakonisht për vulosjen e tubave të bërë nga materiale plastike ose laminat, dhe njihet për saktësinë dhe shpejtësinë e saj.
 • Fillimi: Filimi përfshin krijimin e një mbylljeje si vidë në tub duke shtypur një kapak plastik ose metalik të prerë paraprakisht në fund të tubit. Kjo metodë përdoret shpesh për mbylljen e tubave të bërë nga plastika ose metali dhe njihet për thjeshtësinë dhe koston e ulët.

Këshilla për mirëmbajtjen dhe zgjidhjen e problemeve të makinave për mbushjen dhe mbylljen e tubave

Mirëmbajtja e duhur dhe zgjidhja e problemeve mund të ndihmojnë të siguroheni që makina juaj e mbushjes dhe mbylljes së tubit të funksionojë në mënyrë efikase dhe efektive. Këtu janë disa këshilla për të mbajtur parasysh:

 • Ndiqni orarin e rekomanduar të mirëmbajtjes nga prodhuesi: Shumica e makinerive të mbushjes dhe mbylljes së tubave vijnë me një orar të rekomanduar mirëmbajtjeje, i cili duhet të ndiqet për të siguruar që makina të funksionojë në mënyrën më të mirë të saj. Kjo mund të përfshijë pastrimin dhe lubrifikimin, si dhe zëvendësimin e pjesëve të konsumuara ose të dëmtuara.
 • Mbajeni makinën të pastër: Pastrimi i duhur është thelbësor për të siguruar që makina juaj e mbushjes dhe mbylljes së tubit të funksionojë pa probleme dhe me efikasitet. Kjo mund të përfshijë pastrimin e rregullt të stacioneve të mbushjes dhe mbylljes, si dhe të zonave përreth të makinës.
 • Përdorni llojin e duhur të lubrifikantit: Përdorimi i llojit të duhur të lubrifikantit është thelbësor për të siguruar që pjesët lëvizëse të makinës suaj të funksionojnë pa probleme dhe në mënyrë efektive. Sigurohuni që të përdorni lubrifikantin e rekomanduar nga prodhuesi për të shmangur dëmtimin e makinës.
 • Trajtoni problemet sapo ato ndodhin: Nëse vëreni ndonjë problem me makinën tuaj të mbushjes dhe vulosjes së tubit, është e rëndësishme t'i trajtoni ato sa më shpejt që të jetë e mundur për të shmangur dëmtime të mëtejshme ose ndërprerje. Kjo mund të përfshijë konsultimin me manualin e makinës ose kontaktimin me prodhuesin për ndihmë teknike.

konkluzioni

Makineritë e mbushjes dhe mbylljes së tubave janë thelbësore për bizneset që prodhojnë dhe paketojnë një shumëllojshmëri produktesh, duke përfshirë kremrat, pomadat, xhel dhe pastat. Këto makina ofrojnë një mënyrë me kosto efektive dhe efikase për paketimin e produkteve për shpërndarje dhe shitje, dhe përdoren zakonisht në industrinë kozmetike, farmaceutike dhe ushqimore.

Kur blini një makinë mbushëse dhe mbyllëse tubash, është e rëndësishme të merrni parasysh llojin e makinës, veçoritë dhe aftësitë e saj, si dhe metodën e mbushjes dhe vulosjes që përdor. Mirëmbajtja e duhur dhe zgjidhja e problemeve mund të ndihmojnë gjithashtu të siguroheni që pajisja juaj të funksionojë në mënyrë efikase dhe efektive.